Imprumuturile rapide si modul in care acestea reconfigureaza piata nebancara romaneasca

Imprumuturile rapide si modul in care acestea reconfigureaza piata nebancara romaneasca

Unul dintre cei mai cautati termeni in mediul online este cel de imprumut rapid; ponderea acestuia este din ce in ce mai crescuta, mai ales ca vorbim despre o piata in care valoarea imprumuturilor s-a situat la valoarea de peste 1,7 miliarde de lei. Cu peste 171 de IFN-uri care activeaza in acest domeniu segmentul de imprumuturi rapide este unul aflat intr-o certa ascensiune. In aceste conditii, care sunt asteptarile din partea consumatorilor, dar si a companiilor care asigura astfel de credite urgente?

Piata nebancara romaneasca, o piata in plina transformare!

Atunci cand este vorba despre orice implica finante, trebuie sa pornim de la o prezumtie simpla: in Romania, totul pare putin atipic fata de alte state. Este cat se poate de clar ca inca mai sunt foarte multe lucruri de imbunatatit, atat pe partea de oferta, cat si pe cea a cererii. Aparitia unor imprumuturi rapide de tipul mini-creditului fara dobanda sau al aplicarii online reprezinta un pas inainte pe care companiile nebancare l-au facut pentru a veni in intampinarea solicitarilor clientilor de a face aceste forme de creditare cat mai accesibile si mai avantajoase pentru acestia. Desigur, multi dintre romani au abuzat oarecum de imprumutul rapid cu 0%, accesandu-l de la aproape toate companiile care ofera un astfel de credit urgent, fara a se gandi ca ar fi trebuit sa-si pastreze acest avantaj pentru a-l folosi atunci cand ar fi avut cu adevarat nevoie de el.

Clientii au nevoie sa-si educe intelegerea in ceea ce priveste aceasta forma de creditare; trebuie sa inteleaga ca nivelul dobanzilor si al DAE este dictat de catre termenul de rambursare, care cu cat este mai scurt cu atat genereaza o valoare a dobanzii anuale efective mai ridicata. Desigur, ideal ar fi ca nivelul dobanzilor sa fie unul mai temperat, care sa se incadreze in anumite limite, asa cum s-a intamplat in unele state ale Uniunii Europene, insa, momentan, mai este de lucru in ceea ce priveste acest aspect. Tocmai de aceea, atat timp cat companiile care ofera astfel de credite rapide online le ofera clientilor romani diverse modalitati atractive de imprumut rapid (in special legate de creditele fara dobanda si costuri sumplimentare), ar trebui sa apreciem si sa incercam sa fim mai precauti cu folosirea acestora.

Sunt romanii pregatiti sa-si asume imprumuturile rapide in mod responsabil?

Acesta este punctul principal din care trebuie sa pornim atunci cand ne dorim sa intelegem mai bine fenomenul creditarii rapide. Imprumuturile rapide nu sunt pentru toata lumea, nu sunt o forma de ajutorare sociala si nici nu sunt de folos atunci cand nu sunt realizate pentru un scop bine determinat. Nu imprumutati bani doar de dragul de a imprumuta, fara sa va faceti si un plan de rambursare adecvat! Cea mai mare greseala atunci cand accesezi un imprumut rapid este sa nu-ti stabilesti data exacta a rambursarii sale, dat fiind faptul ca orice zi de intarziere aduce dupa ea o dobanda de penalizare cuprinsa intre 1,25 si 3%. Niciodata nu imprumutati mai mult decat va puteti permite, fiindca trebuie sa dati acei bani inapoi, si cu cat este mai ridicata valoarea sumei imprumutate, cu atat mai mare va fi dobanda pe care trebuie sa o platiti! A imprumuta responsabil inseamna a fi constient ca tu esti singurul care stie cand, cat si cum poate rambursa un imprumut rapid!

Expert de credit online: Tien 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *